Pak Flohr

Bapak W. L. Flohr geboren op 24 maart van 1923 in Kertosono, Oost-Java, Indonesië. Overleden op 19 februari van 1998, in Breda, Nederland.

Velen kende hem als "paatje".

Gastvrij, zorgvuldig, groots, uiterst respectvol ten opzichte van iedereen en een vaderfiguur voor al zijn leerlingen, Hij bracht een Pukulan stijl naar Nederland vanuit het toenmalige Nederlands Indië.

Meer verbazend waren zijn technische kwaliteiten. Zijn krachtige zweepachtige bewegingen, zijn zware slagen, zijn harde schenen, zijn korte afstandscombinaties, zijn praktische oplossingen, en zijn toepassing van zijn langkah waren ongeëvenaard. Dit alles geeft hem de eerbied en respect van iedereen die hem kenden.

 

Mede dankzij hem, bereikte het Pencak Silat in Nederland zijn hoogste niveau. Tijdens deze jaren hield hij vele officiële titels:

  • Technisch Commissaris B.P.S.I
  • Technical Director I.P.S.F. "Pakubuwana"
  • Technisch adviseur N.P.S.B.
  • Hoofd Technisch Adviseur (Ju Jitsu en Karate)
  • Technisch adviseur World Ju Jitsu Federation Ned.
  • Ere medaille in goud, in de orde van oranje nassau.

 

Altijd klaar om zijn kennis met anderen te delen zonder daarvoor enige vergoeding te vragen of aan te nemen, vele Nederlandse vechtsport beoefenaars hadden het geluk onder hem te mogen leren. Door zijn kennis en vaardigheid was hij niet alleen bekend in de wereld van de Pencak Silat, maar werd hij ook gerespecteerd door karateka, Jui-Jitsuka, Thai/kickboxers, mensen uit de Kung Fu wereld, Boksers enz.